SHOEG – Panorama (self release, 2014)

Shoeg, electrònica vaporosa des de Barcelona. O no. Perquè podria estar gravat entre la broma i l’arena de platja humida de Bristol. O a hores intempestives enlluernat pels llums dels passadissos del metro de Londres. O en una habitació amb vistes a l’estació central de Hong Kong. O en un soterrani de Green Village de Brooklyn.

Shoeg edita Panorama (self release, 2014) per il·lustrar unes músiques perdudes que ara veuen la llum. Retalls i reflexos d’altres èpoques, gravacions que estaven dormint a un calaix i que amb guants de seda recuperen el llustre, entrant en una nova forma, una nova dimensió. Música retrobada que sembla condensar-se per assolir un nou estat, mitjançant una interfase vaporosa que tenyeix cadascuna de les notes. Un disc fet de retalls, de peces soltes, de llarga i curta durada, que evoquen paisatges no viscuts, però al mateix temps, del tot coneguts. Esbossos i cançons que es mouen entre l’ambient fred i la carícia desconcertant, entre la dolçor dels temps passats i l’esperança del futur. Música rememorativa, interpretada de cap i de nou amb les embastides de la nocturnitat i l’exploració instrumental com a fonament, que doten al conjunt d’un aire d’electrònica retrospectiva molt interessant.

Escoltar a Shoeg em provoca el mateix que quan escolto a Leyland Kirby, a Shigeto o Balam Acab: sembla que estic escoltant la vida, el món, el soroll real, el “surface noise” des de sota l’aigua, però mirant cap al cel. A cas em direu que no ho heu provat mai? Doncs ja tardeu, igual que per escoltar aquest fabulós disc de Shoeg. Tic, tac, tic, tac…..

2 thoughts on “SHOEG – Panorama (self release, 2014)

  1. Retroenllaç: Conoce a Shoeg y su primer trabajo "Panorama"...

  2. Retroenllaç: SECOYA – Ghosts (Fluttery Records, 2015) | l'Apartament18

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s