(Tangencials EUFÒNIC 2013 #2) CARLOS MARTORELL – Sugar & Cheese

Carlos Martorell, com ja us he anat dient en els últims anys, és un músic intrèpid, apologeta dels sintetitzadors, pregoner de la música que emociona, radiofondista amb obertura de mires, artesà de les coses ben fetes, ment inquieta i amic de l’A18. Sempre està amb una cosa o amb una altra i, de quan en quan, a cops de geni, es treu de la màniga una barbaritat com aquesta, per magna, extensament catalitzada, ambiciosa i viciosa: SUGAR & CHEESE.

Com ja va fer la preferida Concepto Ràdio o el mateix blog de l’EUFÒNIC, aquest Tangencials de l’EUFÒNIC #2 està dedicat a Sugar & Cheese, la compilació o peça de solos i riffs de sintetitzador elaborada per Carlos Martorell. Tal i com ell diu “el que va començar essent un intent per construir un tema amb alguns dels meus solos favorits ha acabat per convertir-se en un homenatge als aparells -a casa havia un Roland D50 i un Yamaha DX7 Mark II- que van fer que de menut em decantés per la part més experimental de la música, i també a alguns dels meus solistes favorits: Joe Zawinul, Rick Wakeman, George Duke, etc.”

“La peça ha anat creixent durant els dos mesos que m’ha costat ensamblar-la, juntament amb un treball d’investigació bastant exhaustiu. Consta de 96 extractes, però se n’han quedat uns 300 més al tinter. Òbviament, no hi ha nexes perfectes entre dos temes, però només he fet servir crossfader i equalització per emparellar-los. No hi ha correcció de to ni timestretching. El resultat deixa entreveure que els solos són un punt d’unió entre gèneres: tant si serveixen dins el tema per espentar la cançó, per lluïment personal o d’ajuda melòdica tots acaben compartint certes tècniques bastant similars”. 

I tant ample. Martorell es capaç d’ensamblar el bo i millor, el conegut i el desconegut, dels solos de sintetitzadors. Un resultat espectacular, tant o més lluminós que el so dels seus sintetitzadors preferits, una bogeria crèdula en una peça allargada (quasi 39 minuts) que repassa, amb molt de saber fer, sapiència i una mà sense tremolors, un so que ha sobrepassat fronteres musicals, del disco a la psicodèlia, de l’experimentació a la Library Music. I aquí teniu un concentrat de 39 minuts que recorre una petita part de la història de la música. Torno: espectacular és poc.

Aquí podeu gaudir de la peça: SUGAR & CHEESE

*****CARLOS MARTORELL FORMA PART DEL CARTELL DE L’EUFÒNIC 2013 SOTA EL NOM DE ENSEMBLE TOPOGRÀFIC, QUE TAMBÉ ACULL A THE NOISE OF MUTT I A ANA HIERRO I QUE ESTARAN EXPERIMENTANT A TRAVÉS DE LA MÚSICA EN DIRECTE, LA DANSA I  ELS SONS PROCESSATS (Dissabte, 7 de setembre a partir de les 12:30 a l’Encanyissada)*****

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s