(Tangencials EUFÒNIC 2013 #1) THE NOISE OF MUTT – #D’emo (self-edited, 2013)

En l’anterior post ja us deia que enguany tenia la sort de formar part del cartell d’un festival proper i emocionant: l’EUFÒNIC. A partir d’avui i fins al dia del festival aniré desgranant, de manera tangencial o referencial, mai directament, aspectes que estan relacionats amb el festival. Som-hi.

Recordo el nom de dues bandes properes en l’espai que m’han emocionat: Snooze i Belinda Club Kioto. Hem vaig creuar amb ells en diferents fases de la meva vida i, poc o molt, estic convençut que d’alguna manera directa o indirecta, em van influir. I ara, mirà per on, torno a sentir emoció per un grup d’aquí, de les Terres de l’Ebre: The Noise of Mutt.

Els autodefinits com a North Africa Phenomenal Noise Pop Combo The Noise Of Mutt emocionen perquè, dintre dels marges establerts que van de les guitarres enceses i una secció rítmica flamejant, van un pas més enllà, buscant i trobant sonoritats que circulen per altres carreteres secundàries i als que la banda intenta aproximar-se: el tractament del soroll, de l’experimentació, anant una passa més enllà de l’encorsetat punk-rock. Sense descobrir res, intenten inserir el fil per l’ull de l’agulla, sabent sonar pop i punk quan convé, però també sabent perfilar guitarres anguloses. El primer EP que publiquen de forma autoeditada s’anomena #D’emo. Són cinc cançons que van des dels primers Mudhoney, a The Fall o a l’afectació més progressiva de bandes com Prolapse o Trans Am. Tot això són referències per situar el so de la banda, un so emotiu i emocionant. Espero que no deixen de seguir explorant.  Llarga vida als Mutts.

*****THE NOISE OF MUTT FORMA PART DEL CARTELL DE L’EUFÒNIC 2013 SOTA EL NOM DE ENSEMBLE TOPOGRÀFIC, QUE TAMBÉ ACULL A CARLOS MARTORELL I A ANA HIERRO I QUE ESTARAN EXPERIMENTANT A TRAVÉS DE LA MÚSICA EN DIRECTE, LA DANSA I  ELS SONS PROCESSATS (Dissabte, 7 de setembre a partir de les 12:30 a l’Encanyissada)*****

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s