LOSCIL – Sketches For New Brighton (Kranky, 2012)

Tal dia com avui, però del mes passat, es va publicar una nova referència de l’amplíssim i imprescindicle catàleg que Scott Morgan, sota l’àlias de Loscil, va acumulant des de l’any 2001. Els qui el seguim des dels seus inicis (ja bé sigui en plan ambient com fent de bateria per exemple de la banda d’acompanyament de Dan ‘Destroyer’ Bejar, entre d’altres) hem pogut comprovar que cada cop més el so liquat del seu ambient va guanyant pes enfront la complexitat més sintètica dels matissos predominats en la seva música.

En aquest cast, i com si fos el revers submergit i obscur, a milers de metres de profunditat, d’aquell inabarcable Endless Falls (Kranky, 2010) Sketches For The New Brighton (Kranky, 2012), així es titula el seu últim disc, és tot allò que els EP’s precedents anaven deixant entreveure: Loscil recupera la vessant més enigmàtica i mecànica, apuntant-se de nou a un miratge que té per obsessió no tan les estructures basades en els patrons de repetició i l’ambient, sinó que busca unes textures més orgàniques, paisatgístiques, terrenals. El millor de tot és que en alguns moments, i sobretot en la definitiva ‘Prairie Trains’, s’entreveu la llum de la superfície a tocar, a base de melodies tangibles i enigmàtiques, que albiren una incertesa agradable en el devenir de les aventures de Scott Morgan.

Resumint: Sketches For The New Brighton és el N-Plants de Biosphere del 2012. Un disc a tenir en compte i una obra cabdal en el viatge musicat de Loscil que em fa gaudir de l’ambient com ningú altre.

1 thoughts on “LOSCIL – Sketches For New Brighton (Kranky, 2012)

  1. Retroenllaç: LOSCIL – For Greta (self-released, 2015) | l'Apartament18

Deixa un comentari