THE CONGOS – Heart Of The Congos (Blood And Fire, 1977)

Si hi ha un disc que em sembla el paradigma de tot el que estic escoltant últimament, us puc assegurar que és aquest Heart Of The Congos de The Congos. Molt probablement la millor producció del mestre Lee ‘Scratch’ Perry, és una font d’inspiració que, 35 anys després, encara és 100% exprimible. Un exemple: acabo de treure l’agulla de l’excel·lent segon disc de Julia Holter, Ekstasis, i a la meva ment la primera impressió és el Heart Of The Congos. Extrany? Hi torno. Ara el torn per a una recopil·lació de Basic Channel, i en acabar els 90 minuts intensos de dub techno letàrgic, a la ment els The Congos. Ducktails? Increïble.

Tinc la sensació que aquest disc encara avui en dia té una capacitat d’inundació brutal. És 100% efectiu i vigent. Proclames d’amor i llibertat, sobre el falsetto gloriós de Cedric Myton i el joc vocal complemetari amb el seu partner Ashanti Johnson. Quina és la sensació que deixa avui dia escoltar Congoman? i Can’t Come In?

Un disc del que no val la pena escriure sobre el que fou sinó sobre el que representa actualment. I us asseguro que és un disc que encara avui, és actual i referencial. De Hyperdub a 100%Silk, de Basic Channel a Demdike Stare, de Julia Holter a Sun Araw. Un denominador comú: The Heart Of The Congos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s