NEV.ERA – Acuario EP (Lovethechaos, 2012)

Últimament escolto/llegeixo gent que es queixa de què hi ha certes novetats discogràfiques que recuperen el so IDM dels 90. Jo no m’ho acabo de creure massa, ja que els contextos ara són molt diferents. Penso que la música electrònica, i concretament la IDM, ja ha deixat de ser aquella música “experimental”: quantes converses no acabaven amb la coletilla de tal banda és “música electrònica experimental”? Ai….Com tot, però, sempre hi haurà nous revisionistes del gènere i velles bandes que continuaran sobrevivint de glorioses etapes passades.

Però hi ha més. Ja que, com us deia, el context és diferent, ha canviat, la música electrònica, “l’experimental”, ha mutat i ho estar fent cada dia, amb devanejos que van cap a àmbits més opressius i obscurs i al mateix temps cap a altres connotacions més pop i brillants. Però el que realment perdura és aquesta ànima que de la música IDM. Alliberada de qualsevol experimentació, la IDM es reconeix ara molt més rica i estimulant. I aquí la pregunta: és la IDM, la d’abans revisada i la d’ara amb el nou context de l’electrònica, la música amb més ànima? Més “soul”? Més reconfortant, delicada i…complexa?

Preguntes a l’aire que troben resposta amb discos com aquest Acuario EP (Lovethechaos, 2012) de Nev.Era. 5 cançons de tall electrònic, melodies sublims i un efecte sobre l’oient aclaparador. Més enllà de la IDM, el productor Sergio Mesa proposa en aquest EP no una revisió de la música electrònica, sinó un aprofundiment, una búsqueda de sonoritats i emplaçaments que fan de l’escolta una experiència magnífica, tot relligant sons electrònics d’armonies desacomplexades. Un EP sublim que exemplifica perquè no és pot parlar de revisionisme actual en el món de la IDM. La IDM fou la gènesi, però encara hi ha molt de camí per recorre. I a tot això, una altre encert de LoveTheChaos. I van… 

2 thoughts on “NEV.ERA – Acuario EP (Lovethechaos, 2012)

  1. Retroenllaç: * * * * * Nev.Era * * * * * | RSS News

  2. Retroenllaç: Rss News » Nev.Era

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s