BALAM ACAB – Wander / Wonder (Tri Angle records, 2011)

Escoltar la música de Balam Acab no es pot fer de qualsevol manera. No es pot fer amb sorolls de fons, o fent altres coses. No es pot escoltar mentre es llegeix. La música de Balam Acab és introspectiva, i necessita de la complicitat de l’oient. Com tantes d’altres, entenc. Però en aquest cas, i per a mi, l’experiència d’escoltar Wander/Wonder (Tri Angle records, 2011) ha de ser una acció purament subjectiva, que permeti introduir-te en aquest torrent d’aigua salada, de llums d’ultratomba, de profunditat…de bellesa insòlita, en definitiva, que és aquest primer disc.

Les veus semblen desterrades del cemetiri més gòtic viatjant al ritme cadent del compàs lent de l’orfebreria electrònica que emana. Ja vaig avançar pel twitter que em semblava com si Boards Of Canada haguessin llogat un estudi a l’Atlàntida, a milers de metres de profunditat sota el mar per exorcitzar els seus dimonis. Enigmàtic, pastoral. La portada representa perfectament la sensació que un experimenta quan s’introdueix i vol tocar amb els dits el magma glitch, amb el cor cansat, de la música de Balam Acab: una llum incessant, a la distància, de la que no se sap si és veritablement el camí correcte a seguir.

Algú va dir que Wander/Wonder era la barreja de Twin Peaks i Burial. No es va quedar curt. Això és música per a les masses, per a les masses invisibles, que les hi ha.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s