DAVID THOMAS BROUGHTON – Outbreeding (Brainlove records, 2011)

A l’Apartament18, si hi ha un nom intocable, és el de David Thomas Broughton. Encara el recordo, amb aquella cara d’incredulitat al veure com li fugien els discos de les mans i sense donar l’abast per vendre’ls. En menys de 5 minuts es va pulir una caixa de 50 discos. I és que valia la pena: gent esbalotada després d’assitir a una proposta que anava més enllà del fet musical. Presentava el seu primer disc (dedicat a John Peel, i amb aixó ho dic tot) i simplement amb una guitarra d’on sorgia un folk espectral i catàrtic, una interpretació digníssima i una posada en escena simplement espatarrant, va desencaixar mandíbules de felicitat. Loops de guitarra, cassettes pregravats, corredissa de cadires per simular una distorsió de guitarra, cops, palmes i demés ocurrències. Totes al seu abast per crear un ambient únic.

Tinc un amic que, després de passada la sopresa inicial i de seguir-lo per concerts i festivals diversos, li reclamava “cançons”. Argumentava que el joc complet de DTB feia goig si no l’havies vist mai, però que repetidament cansava perquè molts cops estava més posat en la perfomance que no pas en les cançons. I recordo que em deia: “Espero que DTB se centre algún día en las canciones“.

Voilà. Outbreeding (Brainlove records, 2011) és el salt definitiu de DTB a la cançó convencial, cançons banyades de pop atemporal, embastades amb la seva veu profunda i procurades de tot tipus de percussions i altres elements corrents. Però també hi ha presència per al xiuxiueig pregravat d’ocells, salts en el temps i l’espai que descol·loquen l’oient…en definitiva, essència 100% DTB i cançons. Cançons definitives per a un artista únic. Gràcies.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s