ENNIO MORRICONE – Crime And Dissonance (Ipecac, 2005)

Una de les meves últimes obsessions és la Library Music, la música feta per a series de TV, documentals, cinema, instal·lacions d’art conceptual…i una de les obres mestres que ha anat a parar a les meues és aquesta magnífica joia editada per Ipecac d’Ennio Morricone. Els que seguiu assiduament l’Apartament18 ja sabeu que sóc un fan absolut del mestre dels scores de bellesa infinita. Quina és la meva sorpresa quan hem trobo aquest doble disc amb peces poc conegudes i que res tenen a veure amb el que tinc escoltat del compositor!

Aquest Crime And Dissonance(Ipecac, 2005) mostra a un Morricone més fosc, estàtic, menys contemplatiu, amb música dissenyada per a films italians de culte i rareses vàries dels anys 60 i 70. És un Morricone viu, en estat pur, amb temes plens de surrealisme compositiu, guitarres i cordes abusives, dramàtiques, percusions violentes i sorprenents, veus adulterades i enigmàtiques…tot, per acabar extasiant a l’oient amb un compendi de música que té tots els qualificatius possibles.

Tot, amb una acurada seqüenciació a carrec de Mike Patton, que demostra el gust pel Morricone més desconegut. El revers obscur, la cara oculta, d’un dels millors compositors del segle XX.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s