SIX ORGANS OF ADMITTANCE – Asleep On The Floodpain (Drag City, 2011)

Silenci absolut a la sala quan entra Ben Chasny amb la disfressa de Six Organs Of Admittance. Des del dia que el vaig veure en directe fent retronar el teatre Principal de Castelló, acompanyat pel menys imprescindible Chris Corsano a la bateria, vaig determinar que segurament, no podria escoltar les més de 25 referències que té publicades aquest excepcional guitarrista, però si que, com a mínim ho intentaria. I gràcies a aquesta insistència, m’he trobat en discos impressionants com Dark Noontide (2002), School Of The Flower (2005), Sun Awakens (2006) o Luminous Night (2009).

Ara, Chasny es vesteix de gran chaman de l’avant-folk i de l’acústica espacial per imposar a dos mans el fantàstic Asleep On The Floodpain (Drag City, 2011), un disc que subratlla totes les virtuds del Chasny guitarrista -la iniciàtica Above The Desert I’ve Never Seen és pur llegat John Fahey- així com també d’altres vessants que l’artista ja havia explorat en altres discos, com la part més enfocada al pop –Hold But Let Go és pura melodia dolça- i l’altra al folk d’arrel més clàssica, com Light Of the Light. Així mateix, la part més experimental i salvatge de Chasny (si no en té prou acompanyant a Comets On Fire, Magik Markers o Rangda) també hi és present en aquest disc, ja sigui en forma de drone letàrgic a Brilliant Blue Sea Between, com en la hieràtica River Of My Youth o tot l’après de Derek Bailey a una miniatura com Poppies, que introdueix la peça mastodòntica i culminant del conjunt, una antologia folk-guitar-drone de 12 minuts anomenda S/Word And Leviathan, Chasny en estat pur.

En definitiva, un altre dels discos majors de Ben Chasny, guitarrista complex que continua produint aquella música que et fa eriçar la pell. Sublim.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s