WIRE – Red Barked Tree (Pink Flag, 2010)

Si m’haguessen preguntat mentre escoltava Clay quina era la banda que estava sonant, la resposta estava claríssima: qualsevol banda americana de rock afectat. Qualsevol banda interessant de pop de meitat dels 90. Però no Wire. NO Wire.

Red Barked Tree (Pink Flag, 2011) presenta a una bada ancestral al límit de l’ortodoxia del rock i fins i tot del punk i la performance -aquelles intros i finals de concert amb llanternes, megàfons i crits a pulmó ple- que s’ha tret de la màniga un compendi d’11 cançons de pop ben parit i estimulant. Una tornada sense aquell rencor que desprenien els seus primeríssims discs (i que tan m’agradava), però que ja deixaven entreveure la facilitat que té la banda per enllaçar  els acords al lloc que li corresponen i que et permeten ballar al mig de la pista amb el puny enlaire (penso en ‘Moreover’, més propera al que ens tenien acostumats).

El power-pop de ‘A Flat Tent’ és carn digna de les college radios més undergrounds. Apassionants i apassionats, Red Barked Tree és un disc de pop molt bo. I ara ja només queda pensar en tastar el retorn dels Feelies. Mmmm….

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s